Έκθεση φωτογραφίας
του Βασίλη Αγοραστού
“Blues with a feeling”

  • Τοποθεσία:
    Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
  • Ημερομηνία:
    Καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Η έκθεση που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» με τίτλο «Blues with a feeling» είναι μέρος μιας ευρύτερης δουλειάς της δεκαετίας του ’90 από καλλιτέχνες της Blues και Jazz σκηνής που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα την εποχή εκείνη.

Παρελαύνουν από τα κάδρα καλλιτέχνες – θρύλοι του συγκεκριμένου είδους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Οι B.B. King, Koko Taylor, Albert King, Junior Wells, Screamin Jay Hawkins είναι μερικοί  απ’ αυτούς.

Η δουλειά αυτή είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους το 1997 με τίτλο « Ήχος και χρώμα» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Τώρα βέβαια με διαφορετική προσέγγιση και από άλλη οπτική γωνία, ευελπιστεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων αλλά και όσων η φωτογραφία γενικότερα συγκινεί.

Βιογραφικό

Ο Αγοραστός Βασίλης γεννήθηκε στην Πολωνία το 1966. Εργάζεται εδώ και 25 χρόνια στην καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία» ως διορθωτής και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών  Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ.

Με τη φωτογραφία ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια. Είναι αυτοδίδακτος. Στα μεταφοιτητικά του χρόνια κατόρθωσε το χόμπι του να το κάνει επάγγελμα εργαζόμενος ως φωτορεπόρτερ στη Θεσσαλονίκη.

Με την επιστροφή του στη Λάρισα ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια  στην εφημερίδα «Ελευθερία» ως φωτορεπόρτερ, καλύπτοντας φωτογραφικά όλη την τοπική ειδησεογραφία και όχι μόνο. Διατέλεσε επίσης μέλος της  Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Πλέον η φωτογραφία αποτελεί στοιχείο διαφυγής από την καθημερινότητα και κάλυψης της εσωτερικής ανάγκης για καλλιτεχνική δημιουργία.


Χορηγοί

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας που στηρίζουν αυτό το ταξίδι στην τέχνη.

Διοργανωτής: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Σύλληψη, Καλλιτεχνική διεύθυνση, Οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Λενούτσος


Βοηθοί παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Νίκη Γκόβαρη
Βιντεοσκόπηση: Άκης Μπακόπουλος
Φωτογραφική επιμέλεια: Κώστας Μάντζιαρης


Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Πλασταράς, Κανάρης Τσεντίδης
Γραφιστική: Γιάννης Μαρκάτος
Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Small Studio

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © Φεστιβάλ Μουσικότροπο - Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Designed & Developed by Small Studio