Πρόγραμματα για παιδιά

Κυριακή 24/2/19

Τα πρόγραμματα χορηγεί η ΔΕΥΑΛ και θα είναι δωρεάν για τους μαθητές.
Αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για γονείς που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις απογευματινές παραστάσεις το κόστος του εισιτηρίου για ένα γονέα είναι 6 € για δύο γονείς 10 €.

Όταν τα comics
συνάντησαν τη μουσική

Εργαστήριο Comics

 • Ημερομηνίες:
  Κυριακή 24/2/19
  10:00-12:00 (Για παιδιά Α΄ – Γ΄ Δημοτικού)
  12:30-14:00 (Για παιδιά Δ' – ΣΤ΄ Δημοτικού)
 • Τοποθεσία:
  Μύλος του Παππά
 • Τιμή εισιτηρίου:
  Δωρεάν με την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ

Όταν η τέχνη των comics συνδυάζεται με τη δύναμη του ζωντανού προφορικού λόγου μέσα από την αφήγηση, το αποτέλεσμα είναι ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα.  Στο συγκεκριμένο εργαστήριο συνδυάζουμε τα δύο αυτά αφηγηματικά μέσα με τον πιο αρμονικό τρόπο. Από τη μία συστήνουμε στα παιδιά την τέχνη των comics, τη δομή και τη λειτουργία τους ενώ ταυτόχρονα αναλύουμε τη δύναμη της εικόνας.  Στη συνέχεια ενθαρρύνουμε τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους ιστορία με αφορμή τις νότες και τη μουσική.

Παραγωγή-Επιμέλεια: Comicdom Press-Athens Comics Library

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Όταν τα comics
συνάντησαν τη μουσική

Παράσταση Αφήγησης με ζωντανή δημιουργία comics

 • Ημερομηνία:
  Κυριακή 24/2/19
  16:00-17:00 και 17:30-18:30
 • Τοποθεσία:
  Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
 • Τιμή εισιτηρίου για παιδιά:
  Δωρεάν με την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ
 • Τιμή εισιτηρίου για γονεις:
  Για ένα γονέα 6€, για δύο γονείς 10€

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και ο Δημήτρης Κάσδαγλης ταξιδεύουν τα παιδιά στους δρόμους των comics και της μουσικής. Με αφορμή τα αγαπημένα παραμύθια "Οι μουσικοί της Βρέμης" και "Ο καμπουράκος και τα ξωτικά", οι νότες μπλέκουν με τα σκίτσα σε διαδραστικά εργαστήρια και παραστάσεις.

Μια αφηγήτρια και ένας δημιουργός comics συναντιούνται για να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει μοναδικά το λόγο με την εικόνα. Παραμύθια και ιστορίες με αφετηρία τη μουσική ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι ήρωες ζωντανεύουν από το χέρι του δημιουργού comics. Η αφηγήτρια εξιστορεί το παραμύθι, ενώ ταυτόχρονα ο κομίστας ζωγραφίζει ζωντανά τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών.

Παραγωγή-Επιμέλεια: Comicdom Press-Athens Comics Library

Δεν απαιτείται κράτηση

Συντελεστές

Ιφιγένεια Κακριδώνη

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη είναι αφηγήτρια, μουσικός και νηπιαγωγός. Ασχολήθηκε και αγάπησε τη μουσική και το τραγούδι από παιδί ως μέλος της παιδικής χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου. Αργότερα σπούδασε νηπιαγωγός στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» και έκανε μεταπτυχιακό στη Μουσική Αγωγή (Music Education) στο πανεπιστήμιο του Reading της Μεγάλης Βρετανίας.

Δουλεύει με παιδιά από το 1998 σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, ωδεία και μουσικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2006 ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών και συνδυάζει την αγάπη της για τη μουσική, τον προφορικό λόγο, την παράδοση και το παιδί. Σπούδασε την Τέχνη της αφήγησης κοντά σε Έλληνες και ξένους αφηγητές, στη «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και στο «Maison du Conte» στο Παρίσι. Είναι μία από τις τρεις Παραμυθοκόρες (οι άλλες δύο είναι η Βασιλεία Βαξεβάνη και η Αντωνία Βέλλιου). Οι τρεις τους αφηγούνται μαζί, δημιουργούν και παρουσιάζουν παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με συνοδεία μουσικής για όλες τις ηλικίες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα τη βρείτε να αφηγείται με την ιδιαίτερη κιθάρα της, να παίζει μουσική ή να τραγουδά σε σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και όπου υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τις ιστορίες και έρχονται με ανοιχτά τα αυτιά και την καρδιά τους...

Δημήτρης Κάσδαγλης

Είναι επίκουρος καθηγητής συστηματικής μουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Αθηναϊκό Ωδείο και μουσικολογία στο ΑΠΘ. Επίσης, απέκτησε Master από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορική διατριβή από το Πανεπιστήμιο του Surrey.

Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα, λήμματα και κεφάλαια βιβλίων στα πεδία: ανάλυση και θεωρία της μουσικής, νεοελληνική μουσική, μουσική του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα, ερευνητική προσέγγιση στη μουσική εκτέλεση.

Ως πιανίστας εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ηχογράφησή του με έργα για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου του Γ. Α. Παπαϊωάννου για την εταιρία Naxos, βραβεύτηκε το 2014 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου. Τα δύο τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν δύο CD με συμμετοχή του (με μουσική Αμερικάνων συνθετών για την Centaur Records και με μουσική του Γ. Σισιλιάνου για την Irida Classical).


Χορηγοί

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας που στηρίζουν αυτό το ταξίδι στην τέχνη.

Διοργανωτής: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Σύλληψη, Καλλιτεχνική διεύθυνση, Οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Λενούτσος


Βοηθοί παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Νίκη Γκόβαρη
Βιντεοσκόπηση: Άκης Μπακόπουλος
Φωτογραφική επιμέλεια: Κώστας Μάντζιαρης


Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Πλασταράς, Κανάρης Τσεντίδης
Γραφιστική: Γιάννης Μαρκάτος
Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Small Studio

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © Φεστιβάλ Μουσικότροπο - Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Designed & Developed by Small Studio